Londra'da gökyüzünü bir dijital bulut süsleyecek (Video)



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
12.11.2009

2012'de Londra'da yapılacak olimpiyatlar için geliştirilen projelerden birisi olan "Cloud" Londra semalarına bir dijital bulut eklemeyi amaçlıyor.

Cloud

Geliştirilen projeler için açılan bir yarışmada finale kalan Cloud ile; yerden 120 metre yüksekliğe birbirine bağlı devasa plastik balonlar yerleştirilecek. Londra'da şu an inşaatı devam eden Olimpiyat Köyü'nün ortasına yapılması planlanan projenin mimarları yapıyı oluşturmak için yarışmanın sonuçlanmasını bekliyorlar.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)'den bir grup uzmanın, ünlü mimarların, mühendislerin, bilim adamlarının, felsefecilerin, edebiyatçıların ve tasarımcıların girişimiyle gerçekleştirilecek Dijital Bulut projesine yazar Umberto Eco'da destek veriyor.

Proje hayata geçirildiğinde Bulut üzerinde dijital gösteriler yapılacak ve kulede bulunan balonlar birer gözlemevi olarak kullanılacak. New York Modern Sanatlar Müzesi Müdürü Paola Antonelli, Cloud'un; "Modern mimari ile teknolojiyi buluşturan devasa bir anıt olacağını" düşünüyor

İlerleyen sayfalarda projeye ait fotoğrafları ve proje sunum videosunu bulacaksınız.

The Cloud- Fotoğraf 1

Cloud

The Cloud- Fotoğraf 2

Cloud

The Cloud- Fotoğraf 3

Cloud

The Cloud- Fotoğraf 4

Cloud

The Cloud- Fotoğraf 5

Cloud

The Cloud- Fotoğraf 6

Cloud

The Cloud- Video