Lenovo'nun Android telefonları, Çinle Google'un sürtüşmesinden etkilenmez !



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
25.01.2010

Dünyanın en iyi 4.Bilgisayar markası olan Lenovo tarafından yapılan açıklamaya göre LePhone cep telefonlarında kullanılan \"Google'ın Android platformu, arama devi ve Çin hükümetinin anlaşmazlığından etkilenmez\" görüşünü savunuyor.

Lenovo nun Android telefonları, Çinle Google un sürtüşmesinden etkilenmez !

Lenovo'nun LePhone için planlarından birinin Çin pazarında, China Unicom ile iş birliği olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde Android işletim sistemine sahip olduğunu da. Google ile Çin hükümetinin sürtüşmelerini hepimiz hatırlıyoruz. Özellikle de olanlardan sonra Google'ın geçen hafta yaptığı sürpriz açıklaması "Gerekirse Çin'den çekiliriz" dikkatleri üzerine çekmişti. Lenovo'nun Çin pazarına girmesini istemeyenlerin sayısı oldukça fazlalaşmıştı. Fakat Lenovo'nun bu açıklaması büyük bir cesaretle risk alacakları işaretini veriyor.

Lenovo Group CEO'su Yang "Lenovo hala açık kaynak kodlu Google Android işletim sistemini kullanmakta kararlı" diyerek olayların kendilerini etkilemeyeceği düşüncesini belirtti. Ayrıca LePhone içerisinde Google arama özelliğini de barındırıyor.

Lenovo'nun beklentileri ise bu riskli ortam düşünülünce çok büyük. Yang'ın konuşmasının devamında "Umarım Lenovo'nun mobil bölümü'de Bilgisayar alanındaki gibi hızlı büyür" diyerek sözlerini tamamladı.

Son gelişmelerin ardından LePhone ya amacına ulaşacak ya da beklentilerine karşılık bulamayacak gibir görünüyor. Kim bilir belki Çin hükümeti LePhone'uda sansürler...