League of Legends turnuvasında şike skandalı!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
28.08.2012

League of Legends turnuvasında birinci ve ikinci olan takımların şike yaptığı tespit edildi.

ABD'de düzenlenen ve profesyonel oyuncuların katıldığı MLG oyun turnuvasında popüler strateji oyunun (Warcraft 3 - DOTA tarzı) League of Legends'ın finallerinde şike yapıldığı anlaşıldı.

League of Legends  turnuvasında şike skandalı!

"Dignitas" ve " Curse" takımları finale çıktılar ve Curse kazandı ama Dignitas takımının oynayışı izleyenlerin şüphelenmesine neden oldu. Turnuva yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre iki takım anlaşarak takımlardan birinin bilerek yenilmesini (Bu iddia kesin değil.) ve daha sonra ödülü yarıya yarıya paylaşmayı planlamışlar. Bu durumun anlaşılması üzerine de ödülleri ellerinden alınmış, üçünü ve dördüncü olan takımlar da ilk iki sıraya yükseltilmişler.

League of Legends  turnuvasında şike skandalı!

Peki turnavada tam olarak ne yaşandı?
20.000 dolar ödüllü finallerde hem Curse hem de Dignitas takımları "All Random All Mid." yani ARAm olarak adlandırılan, rastgele karakterlerle oynanan oyun modunu seçtiler. Kimin kazanacağının pek belli olmadığı ve şansın ağırlık kazandığı bu oyun modu bu tarz turnuvalarda pek seçilmemektedir.

İki takım da diskalifiye edilmelerine itiraz etmemiş. Curse takımı yaptıkları açıklamada kimin kazanacağına dair bir şike yapılmadığını iki takımında ARAM tarzı oyunun daha eğlenceli olacağına karar verdiklerini söylüyor ama ödül parasını bölüşmeye anlaştıklarını da kabul ediyorlar.