Kuantum internet gerçek olabilir



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
17.05.2010

İnternet bağlantınızın yavaş olduğunu düşünüyorsanız kuantum internet aradığınız çözüm olabilir.

Kuantum internet gerçek olabilirDSL, kablo, geniş bant ya da uydu bağlantıları sizin için yavaş mı? 3,6,12 ya da 20 Mbps bağlantınız var ama size yeterli gelmiyor mu? İşte Max Planck Kuantum Optik Bilimi Enstitüsü tam da bu durum üzerine çalışıyor.
Enstitüdeki fizikçiler kuantum transistörü adını verdikleri yeni bir aygıt icat ettiler. Geleneksel bir transistör bir sinyali güçlendiren ay da bir devreyi açıp kapatan bir yarı iletkendir. Hemen hemen tüm elektronik aygıtlarda bulunan transistörler bilgisayarın hızı için de çok önemlidir.

Kuantum transistörünü özel yapan şey, kuantum fiziğinin parçacıkların birbirlerine temas etmeden açık alanda iletişim kurabilme prensibine dayanması. Bu durumda transistör diğer bir transistörün özelliklerini kontrol edebilmek için bir ışık huzmesi kullanabilir yani "bilgi" A noktasından B noktasına doğrudan ulaşabilir (ya da aktarılabilir.). Böylece şu an var olan en hızlı internet bağlantısından çok daha yüksek hızlara ulaşılabilir.

Double Electron Layer Transistor (Çift elektron katmanlı Geçit Açma Transistörü) adlı benzer bir mekanik kuantum transistörü Sandia tarafından geliştirişmişti. Sandia'ya göre araç saniyede bir trilyon işlem kapasitesine sahip yani şu an kullanımda olan en hızlı transistörden 10 kat daha hızlı.
Gördüğünüz gibi karmaşık fizik, internet iletişiminin ve bilgisayarların hızını büyük ölçüde artırabilir. Sandia ve Max Planck Kuantum Optik Bilimi Enstitüsü kuruluşlar sayesinde kuantum internet ve bilgisayarları yakında kapımızda gelebilir.

Kuantum internet gerçek olabilir