Kaspersky'nin Web Sitesi Hack'lendi!



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Güvenlik yazılımı firması Kaspersky'nin Malezya web sitesine bağlı bir alışveriş sitesi geçtiğimiz günlerde "m0sted" takma adını kullanan bir Türk bilgisayar korsanı tarafından hacklendi.

KasperskyZone -H'den Roberto Preatoni; bilgisayar korsanının sitedeki bir form aracılığıyla sunucudan veri tabanı geri dönüşü alarak web sitesinin kontrollerini ele geçirdiğini ifade etti.

Microsoft'un Internet bilgi hizmetlerini kullanan site Kaspersky tarafından kamu kullanımına kapatıldı. Siteye erişim sadece kayıtlı kullanıcılara; kullanıcı adı ve parola üzerinden açık hale getirildi.

Kaspersky yönetimi olayla ilgili bir açıklama yapmazken, Preatoni saldırının sadece barbarlık gibi görünmekle birlikte daha ciddi riskler doğurmuş olabileceğini söyledi. Preatoni bu saldırının bir benzerini duyurmadan yapacak bilgisayar korsanlarından birinin web sitelerinde dağıtılan Kaspersk'nin güvenlik yazılımının deneme sürümünü tahrif edip içine zararlı uygulamalar yerleştirebileceğini bildirdi.

Öte yandan korsan güvenlik şirketlerine yapılan korsan saldırılar göz önüne alındığında Kaspersky'nin tek firma olmadığı görülebilir. Örneğin Trend Micro web güvenlik şirketinin web sitesi geçtiğimiz günlerde zararlı yazılımlar tarafından kırılıp Çin'deki bir sunucuya veri gönderen on binlerce enfekte olmuş siteden biri haline gelmişti.