iTunes 9 önemli yenilikler içeriyor



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
10.09.2009

iTunes'un özellikle multimedya oynatma özelliklerinde yapılan güncellemeler kullanıcıları tatmin edecek gibi gözüküyor.

iTunes 9 önemli yenilikler içeriyor

Apple'ın geleneksel Eylül ayı etkinliğinde Apple CEO'su Steve Jobs'un iTunes 9 sunum cümlesi olan ; "iTunes arayüzünde yaptığımız değişikliklerle, eskiyen bu programa yeni bir nefes aldırmamız gerektiğini düşündük" iTunes 9'daki yeniliklerin de çıkış noktasını oluşturuyor.

Apple tarafından birkaç ay önce duyurulan ve bugün kullanıcıların beğenisine sunulan iTunes 9'daki en göze batan yenilikler şunlar:

Genius Mixes: Genius çalma listeleri gibi çalışan fakat kullanıcı tarafından durdurulana kadar çalmaya devam eden bir özellik.

iTunes LP: Satın alınan film veya albümü sanki cd veya dvd olarak almışsınız hissi veren yenilikçi bir gelitşirme olarak göze çarpıyor. LP sayesinde albüme ait kitapçık, şarkı sözleri, fotoğraf, röportaj vb. tüm yan öğeler de yüklemeyle birlikte gelecek ve iTunes içinde muhafaza edilebilecek.

Uygulamalar yönetimi: iTunes 9 ile birlikte iPhone ve iPod touch kullanıcıları cihazlarına ait uygulamaları iTunes içerisinde de çalıştırabilecekler.

Beş bilgisayara kadar ev ağı içinde bulunan bilgisayarlardaki şarkı, video ve uygulamalar paylaştırılabilecek.

iTunes Store içindeki ürünler hediye edilebilecek, istek listesine eklenebilecek ve aynı zamanda Facebook, Twitter vb. sosyal ağlarla etkileşimi sağlanacak.

Yeni iTunes DVD ve Blu- ray oynatabiliyor ve tam ekran görüntülenebiliyor.

Dükkanda bulunan herhangi bir bölüme ait öngörünteleme kolayca yapılabiliyor

iTunes 9 önemli yenilikler içeriyor

iTunes 9 önemli yenilikler içeriyor