İnternetin sonu geldi!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
22.07.2010

Bir yıldan az bir süre içinde yeni ip adresi kalmayacak.

İnternetin sonu geldi!American Registry for Internet Number'ın CEO'su John Curran'ın verdiği bilgiye göre 1 yıldan az bir süre içinde yeni ip adresi kalmayacak. Aynı bilgiyi Google'dan Vint Cerf de veriyor.
Giderek büyüyen internetteki bilgi miktarı ve cep telefonlarının da Web'e dahil olması her geçen gün daha çok ip adresinin kullanılmasına neden oluyor.

Yeni bir internet protokolüne ihtiyaç duyuluyor
Halihazırda kullanılan IPv4 (internet protokolü versiyon 4) 32-bit ile sınırlı yani toplam 4 milyar ip adresini destekliyor. Ipv4Countdown Twitter hesabının verdiği bilgiye göre de 4 milyar IP'den geriye 234.369.845 adet IP kaldı.

İnternetin sonu geldi!

Uzmanlar 2000 yılı krizi (Y2K) gibi bir durumun yaşanmaması için özellikle geniş içerik sağlayan Google, Youtube, Facebook gibi sitelerin ellerini çabuk tutup ISP'leri ile çalışarak IPv6'ya geçmeleri gerektiğini belirtiyorlar. 128-bit desteği sunan IPv6 ile oldukça büyük sayıda IP adresi (2128, yaklaşık 340 undesilyon) kullanılabilir. Hatta IPv6 ile dünyadaki her bir kişiye 4 milyarın üzerinde IP adresi verilebilir.