HP yeni terminallerinde 6 çekirdekli AMD işlemci kullanmaya başladı



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
13.01.2010

AMD'nin İstanbul adını verdiği işlemci son teknoloji ürünü uygulamalar içeriyor.

AMD İstanbulHP yeni xw9400 seri terminallerinde 6 çekirdekli işlemci kullanmaya başladıklarını açıkladı ve kullanıcılara bu yeni teknolojiyi önerdi.

xw9400 terminaller AMD'nin son ürünü 6 çekirdekli Opteron çipleri kullanabiliyor. Kod ismi İstanbul olan çipler, AMD'nin bir önceki 4 çekirdekli (Quad- Core) Opteron çipleriyle aynı büyüklükte güç kaynağını kullanarak daha yüksek performans sağlayacak.

xw9400, daha çok sunucularda kullanılan İstanbul işlemcisini tanıyan piyasadaki ilk terminallerden birisi olacak. Terminal; mühendislik, araştırma ve dijital içerik yaratımı gibi veri- yoğun konularda çalışan kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.

4 çekirdekli Opteron 2000 seri işlemciler dahil olmak üzere diğer çipler 6 MB L3 cache ile 2.3GHz ile 3.1 GHz arasında çalışıyor. 6 çekirdekli işlemci ise 6MB L3 cache ile 2.2 GHz ve 2.6GHz arasında çalışıyor. Terminal aynı zamanda çift çekirdekli Opteron 2000 çipleri de destekliyor. Çift çipli konfigurasyonunda 64GB üzeri bellek, tekli çip konfigurasyonunda ise 32GB bellek desteği ve 5TB depolama kapasitesi birlikte sunuluyor. Sistem Windows Vista işletim sistemiyle birlikte geliyor ve aynı zamanda ekstra monitör isteyenler için Nvidia teknolojisi sayesinde 4 farklı görüntü alabilme desteği sağlıyor.

Terminaller HP'nin terminaller web sitesinden elde edilebilir.