Her Ay Facebook'ta Geçen 7 saat !



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
17.02.2010

En çok kullanılan internet sitelerinin aylık hesaplamasında ilk 10'da yer alan Facebooki kişi başına 7 saat kullanımıyla dikkat çekiyor.

Her ay yapılan ve dünyada en çok kullanılan internet sitelerinin kullanıcı istatistiğini içeren bu araştırma geçtiğimiz ocak ayında bir hayli şaşırtıcıydı. En çok tekil kullanıcıya göre sıralanan bu listenin başını tabi ki Google çekiyor. İkinci sırayı Yahoo! alırken onu hepimizin bildiği Facebook takip ediyor. Fakat liste de alışılmışın ötesinde bir durum var. Kullanıcıların bu sitelerde ne kadar zaman geçirdiğine dair istatistiki bilgide Facebook açık ara önde. Hemde kullanıcı başına aylık 7 saat hizmetiyle !

facebook

Bu hem kullanıcılar için hemde takipçileri için çok büyük bir rakam. Çünkü bu dakikalar hesaplandığında Facebook milyar dakikalar üzerinde bir sunucu sağlıyor ki yapılan açıklamalara göre sistem çok daha fazlasına uygun. Her geçen ay daha da artan bu rakam Facebook'un sınırlarını zorlayacağa benziyor. Bu rakamın ortalama alınarak ortaya çıktığı düşünülürse hergün en az 15 dakikamızı Facebook'a ayırıyoruz hatta belki de daha fazlası...

Listenin üst basamaklarında yer alan Google'ın aylık kullanım zamanı 83 dakika, Yahoo! İse 2 saat civarında bir zamana denk geliyor.