Havadan gelen hacker saldırısı!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.08.2011

Bilgisayar güvenliği uzmanları havadan yapılabilecek siber saldırılara karşı uyardı.

Havadan gelen hacker saldırısı!

LasVegas'da gerçekleştirilen DefCon hacker konferansında Rich Perkins ve Mike Tassey geliştirdikleri model uçakla havadan siber saldırı gerçekleştirilebileceğini gösterdi.

Perkins, uçağın önceden belirlenmiş bir rotada uçup üsse geri dönebileceğini ve uçuş sırasında Wi-Fi, Bluetooth ve GSm ağlarına saldırabileceğini belirtiyor.

WASP (Eşek Arısı) adlı uçak kablosuz ağlar arasında gönderilen data paketlerini yakalayabiliyor ya da güvenliksiz hotspotları ağ geçidi (gateway) olarak kullanabiliyor ki bu da bilgisayarlara siber saldırıların yapılmasına olanak sağlıyor. Araç ayrıca GMS mobil telefon kimlik numarasını alabiliyor. Ayrıca baz istasyonu gibi çalışarak konuşmaların dinlenebilmesini sağlıyor.

WASP için kullanılan ikinci el model uçaklar 150 dolara alınabiliyor. Diğer parçalarda internetten sipariş edilerek 6.200 dolara toplanıyor. Tabii uçağın geliştirilmesi uzun sürmüş ama hackerlar, siber güvenlik uzmanlarının dikkatini internetten kolaylıkla bulanabilien malzemelerle bu şekilde etkili bir siber saldırı aracının yapılabileceğine çekiyor.