Google ve HTC'nin ortak hedefi: Apple



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
04.01.2010

Nexus One ile Apple'a mobil telefon pazarında rakip olmaya hazırlanan ikili, tablet bilgisayar piyasasına da giriş yapacak gibi görünüyor.

Apple'ın iSlate'i üzerine çıkan haberlerle hız kazanan tablet bilgisayar fırtınası, yazılım devi Google ve önde gelen mobil telefon üreticilerinden HTC'nin ikinci ortak projesinin odak noktasını oluşturacakmış gibi gözüküyor.

Google ve HTC nin ortak hedefi: Apple

Nexus One ile daha piyasa çıkmadan büyük bir ilgi yaratmayı başaran Google ve HTC, büyük ihtimalle HTC'nin üreteceği tablet bilgisayarlarda da birlikte çalışacak. Söylentilere göre ikili, geçtiğimiz 18 ay boyunca, içlerinden biri tamamen Chrome OS ile çalışan, birçok tablet prototipi üzerinde çalıştı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak CES Ticaret Fuarında Android üzerinden çalışan bir modelin HTC'nin özel müşterilerine tanıtılmsı bekleniyor. Dokunmatik ekran sahip olacak modelin Adobe tarafından üretilmiş olan yeni bir yazılımı içereceği dışında bir bilgi bulunmuyor.

Görünüşe bakılırsa HTC ve Google piyasada etkileşimli yazılımlar yaratmak için kabul görmeye başlayan AIR'ın üreticisi Adobe'uda saflarına katarak Apple'dan bir adım öne geçmeye çalışacaklar.