Google TV geliyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
30.04.2010

Televizyon dünyasına da el atmaya hazırlanan Google, her yıl düzenlenen ve önümüzdeki ay San Fransisco'da gerçekleştirilecek olan I/O Geliştirici Konferansı'nda Google TV'nin detayları açıklayacak.

Google TV

Google TV, açıklandığı günden bu yanan oldukça merak edilen bir girişim oldu. Sonunda önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan geliştirici konferansında Google TV'nin tüm detayları açıklanacak.
The Wall Street Journal'ın haberine göre 19-20 Mayıs'ta gerçekleşecek konferansta, Android temelli televizyon platformunun detayları tanıtılacak.
Donanım ortakları Sony, Intel ve Logitech şimdiden Google TV platformu için ürünler çıkartmayı planladıklarını açıkladılar. Hatta internet bağlantılı televizyonlar için kendi uygulama e-mağazası olmasına rağmen Samsung da Google TV platformu üzerinde çalışmayı düşündüğünü açıkladı.

Google, Dish Network ile yaptığı televizyon araştırması ve Google TV girişimleri ile yavaş yavaş televizyon pazarına da girmek istediğini gösterdi. İnternet şirketi olarak hayatına başlayan ve günümüzde neredeyse internetle özdeşleşen Google, pek çok alan gibi mobil ve televizyon pazarlarında da ciddi bir pay sahibi olmak istiyor.