Google, kendi kendine giden araba geliştirdi



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
11.10.2010

Street View ile sokakların fotoğraflarını çekip internete aktaran Google bu sefer de kendi kendine giden araba geliştirdi.

Google, kendi kendine giden araba  geliştirdiBilimkurgu filmlerinde gördüğümüz kendine kendine giden arabalar artık bir hayal değil; en azından Google için... Google trafikte kendi kendine giden araba geliştirdiğini hatta aylardır Kaliforniya sokaklarında test edildiklerini açıkladı.

140.000 millik test sürüşü boyunca, ters gidebilecek bir duruma karşı arabalarda hep bir sürücü bulunmuş. Ek olarak bir mühendis de bilgisayar ile arabanın yazılımını kontrol etmiş.

Söz konusu kendi kendine giden araba olunca insanın aklında güvenlikle ilgili soru işaretleri oluşuyor. Google, zaten projenin en önemli amaçlarından birinin güvenlik olduğunu belirtiyor ve bu teknoloji sayesinde trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerin yarıya yarıya azaltılabileceğine inanıyor.

Kendine kendine giden arabaların bazı varsayımsal faydaları da bulunuyor. Bu araçların anında reaksiyon ve 360 derece kontrol mekanizmaları sayesinde otobanda arabalar birbirlerine daha yakın gidebilirler; böylece trafik sıkışıklığı azabilir. Ayrıca gaz ce benzini daha dikkatli kullanarak verimi artırabilirler.

En iyi ihtimalle bu teknoloji en az sekiz yıl sonra kullanıma geçebileceği söyleniyor. Projenin hayata geçmesine engel olacak sorunlar arasında kanunlar da bulunuyor. Şu an ki trafik kanunları ve trafik sistemi arabaların sürücü koltuğunda bir insanın olmasına göre düzenlenmiş durumda.