Google'dan Dünya Kadınlar Günü için özel logo



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.03.2011

Google, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nünün 100. yıl dönümünü özel Doodle'ı ile kutluyor.

Google  dan Dünya Kadınlar Günü için özel logo

Asıl adı Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan bu özel oluşum, bir işçi bayramı ve kadın hakları hareketi olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ancak ülkemizde olduğu gibi pek çok yerde özellikle de medya tarafından içi boşaltılmış ve kadınlara olan sevginin ifade edildiği Anneler Günü ile Sevgililer Günü karışımı bir hal almıştır. Günümüzde sayıları fazla olmayan belli gruplar bu günü kadınların ekonomik, politik ve sosyal başarılarının kutlanması ve hak taleplerinin dile getirilmesi şeklinde kutlamaktadır.

Google, anlamanı giderek unutulan bu gün için sadece bir logo tasarlamakla kalmamış. Google'ın logosona tıklanıldığında dünyanın çeşitli ülkelerindeki ünlü köprülerde kadın haklarına destek vermek amacıyla düzenlenecek gösteriler için çağrıda bulunulan bir sayfa açılıyor.

"Köprüde bana katıl" adlı organizasyon, Londra'da Millenium Köprüsü, Newyork'taki Brooklyn Köprüsü, San Francisco'daki Goldan Gate Köprüsü, Ruanda ve Kongo'yu birleştiren Grand Barriere Köprüsü vb. pek çok ülkedeki meşhur köprülerde gerçekleştirilecek. Sayfadaki Google Maps uygulamasında tüm dünyadaki etkinlikleri görebilirsiniz.