Google'da Arama Devrimi



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
20.05.2012

Google, arama motorunda büyük bir yeniliğe imza atıyor.

Google da Arama Devrimi

İnternet'in devi Google, resmi blogunda ara motoruna büyük bir yenilik getirdiğini açıkladı. Bilgi grafiği (Knowledge Graph) adı verilen yeni özellik kullanıcılara daha insansı bir arama işlevi sunmayı vaat ediyor.

Yapılan açıklamaya göre Google, kullanıcılara daha detaylı ve anlamlı arama sonuçları sunacak. Bilgi grafiği özelliği, aradığınız kelime veya kelime grubuyla ilintili ek sonuçlar da sunacak. Google, söz konusu kelimeyi arayan diğer kullanıcıların baktığı başka sonuçları ya da Google'ın arama motorunun söz konusu konuyla alakalı bulduğu diğer konuları da kullanıcılara gösterecek.

Google'ın yeni özelliğe dair tanıtım videosunda şöyle bir örnek veriliyor. Diyelim ki Rönesans dönemi ressamlarını araştırmak istiyorsanız ve o dönemden bildiğiniz tek ressam Leonardo da Vinci olduğundan onu aratıyorsunuz. Google Leonardo da Vinci aramasının sonuçlarına ek olarak diğer kullanıcıların bu aramaya bağlı olarak baktıkları diğer ressamları ve Da Vinci ile ilintili (çağdaşı ya da aynı akımdan diğer ressamları) başka ressamları veya bilgileri de kullanıcıların bilgisine ayrı bir panelde sunacak.

Öncelikle ABD kullanıma sunulacak yeni özellik ilerleyen haftalarda tüm dünya da aktif olacak. Bakalım Google, kelimeler arasındaki ilişkileri çözmede ve kullanıcılara bu göre sonuç sunmada ne kadar başarılı olacak göreceğiz.