Facebook'a yeni finans şefi



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Dünyanın en popüler sosyal ağ sitesi Facebook, biyoteknoloji şirketi Genentech'in eski yöneticisi ve ikinci başkanı David Ebersman'ı CFO olarak göreve getirdi.

ebersmanGörevine Eylül ayında başlayacak olan Ebersman Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'e rapor verecek. Facebook'un finans, muhasebe, yatırımcı ilişkileri ve gayri menkul girişimlerini konularında sorumlu olacak olan Ebersman aynı zamanda şirketin yönetim takımında da rol üstlenecek.

Ebersman, 2007'den beri bu görevi yapan ve Nisan ayında Facebook'dan ayrılan Gideon Yu'nun yerini alacak. Gideon Yu daha önce YouTube ve Yahoo'da çalışmıştı. Facebook Gideon Yu'nun ayrılması ile ilgili nedenleri medyayla paylaşmazken Yu'nun yaptığı çalışmaları övdü.

Genentech firmasında 15 yıl çalışan Ebersman 2006 yılından Nisan 2009'a kadar şirketin yardımcı başkanlığını ve CFO'luğunu yürütmüş, Roche Group'un Genentech'e ortak olmasıyla görevinden ayrılmıştı.

zuckerberg facebook

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Ebersman tercihiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim için CFO pozisyonu çok önemli ve bu görev için birbirinden etkileyici birçok adayla görüşme şansımız oldu. Fakat David'le görüştüğümüzde onun Facebook için doğru insan olduğunu hemen hissettik. Ebersman Genentech'in CFO'suyken şirketin gelirleri 3 kat artmış ve hızlı büyüyen bu şirketin finansal ölçeklendirilmesinde ciddi bir başarı yakalamıştı. Bu da Facebook'un hedeflerine ne kadar uyuştuğunu zaten gösteriyordu." diyerek, Facebook'un finansal büyüme konusunda daha agresif olacağının sinyallerini verdi.

"Biz CFO konumunda ilgi çok alınan ve fırsat çok etkileyici adayları ile görüşmek zorunda" Zuckerberg söyledi. Facebook için önemli olacaktır "Biz hızla David Facebook için doğru kişi olduğunu tanıdı. O Genentech's CFO süre geliri üç kat ve hızlı büyüyen şirketin finans kuruluş ölçekleme yılında başarılı oldu."