ExoPC iPad'i daha parlamadan söndürebilir mi?



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
31.05.2010

Uzun süredir ismi duyulan ama kendisi görülemeyen ExoPC, Computex fuarında su yüzüne çıktı.

ExoPC, bu yılın başlarında ortaya çıkan sayısız tablet bilgisayardan bir tanesiydi. Donanım özellikleri olarak Netbook'u çağrıştıran, biraz daha iri bir iPad görüntüsüne bu tablet, Windows 7 işletim sistemine sahip olacak. Peki ExoPC'yi sayıları her gün artan sayısız tabletten ayıran ne?

ExoPC iPad\ i daha parlamadan söndürebilir mi?
iPad ve ExoPC (sağda) yan yana

Bu sorunun cevabı Windows 7 üzerine geliştirilen farklı arayüzde saklı. Windows 7 her ne kadar Netbook konfigürasyonlarında oldukça başarılı bir şekilde çalışan bir işletim sistemi olsa da, dokunmatik bir kullanıcı arabirimi sağlamak konusunda büyük bir eksikliği var. ExoPC bu eksikliği kendi geliştirdiği arayüzle gidermek iddiasında.

ExoPC iPad\ i daha parlamadan söndürebilir mi?ExoPC iPad\ i daha parlamadan söndürebilir mi?

ExoPC'nin kendine has arayüzü, her birine bir program ya da site kısayolu atanabilen ve kendi seçeneklerine sahip dairesel alanlardan oluşuyor. Arayüzdeki bu yaklaşım sistemin tek bir parmak ile rahatça idare edilmesini sağlıyor.

Daha sevindirici bir başka konu ise ExoPC geliştiricilerinin arayüz dışında dokunmatik dostu e-kitap, müzik ve fotoğraf galerisi uygulamaları geliştirmiş olmaları ve kendi uygulama marketlerinin hazır olması.

ExoPC iPad\ i daha parlamadan söndürebilir mi?ExoPC iPad\ i daha parlamadan söndürebilir mi?ExoPC iPad\ i daha parlamadan söndürebilir mi?

bütün bu uygulamaların arkasında ise daha önce belirttiğimiz gibi bir Netbook sistemi yatıyor. 1.6GHz Atom N450 işlemcisi, 2GB Ram ve 32GB SSD sabit diske sahip cihaz, Full HD videoları oynatması için Broadcom Crystal HD video işlemcisi de eklenmiş. 1366x768 çoklu dokunmatik bir ekranda, bütün bu yazılım ve donanımın keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Cihaz ayrıca iki USB, bir SD kart girişine ve HDMI çıkışına sahip.

ExoPC'nin 599$'lık fiyat etiketiyle bu Eylül ayında piyasada olması bekleniyor.