Dünya Kupası ileri teknolojiyle buluşuyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
01.03.2010

Bu yaz Güney Afrika'da gerçekleştirilecek Dünya Kupası'nda yeni toplardan formalara kadar son teknoloji ürünler kullanılacak.

Dünya Kupası Yüksek Teknolojiyle buluşuyorBu seneki FIFA Dünya Kupası özel formalar, son teknoloji top ve kramponlarla kadar şimdiye kadar ki en teknolojik Dünya Kupası olacak. 2010 Dünya Kupası'nda kullanılacak Jabulani adlı top dikişli değil; parçalar termal olarak bir araya getirilerek yapılmış. Ayrıca bir Dünya Kupası için yapılan en yuvarlak top olma özelliğine sahip. Bu son teknoloji topu 140$ dolara bulabilirsiniz.

Adidas'ın "TechFit" adlı yeni formaları oyuncuların daha yukarı zıplamalarına, hızlanmalarına, kondisyonlarına yüzde 0.8 ile yüzde 4 arasında katkı sağlıyor. Bu formalardan biz de alsak otobüse, vapura yetişmemize bir katkısı olur mu acaba?

Tabii ki formalarda bu kadar gelişme yaşanırken kramponların eski moda kalması beklenemezdi. Artık çok daha hafifler ve Powerspine denilen bir teknolojiye sahipler. Bu teknoloji çeşitli hareketlerin daha iyi yapılmasını sağlarken bazı sakatlıklarında riskini azaltıyor. Görünen o ki Adidas bu Dünya Kupası'nı oldukça ciddiye almış durumda.