Docsvault ile Döküman Yönetim Sistemi Olmayan Firma Kalmayacak



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
10.11.2011

FİNS Bilişim KOBİ'lerin de rahatlıkla sahip olabileceği Docsvault Doküman Yönetim Sistemi'ni ilk defa Türkçe olarak pazara sundu.

DocsVault ile Döküman Yönetim Sistemi Olmayan Firma Kalmayacak


Gartner tarafından yapılan araştırmada şirketler bilgilerinin yüzde 80 ila 95'ini kağıt ya da elektronik arşivlerde saklıyor. Aynı araştırmada belgelerin yüzde 25'inin yanlış yerlerde tutulduğu ve çalışanların zamanlarının yüzde 60'ını bu dokümanları arayarak geçirdiğini ortaya koyuyor.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından küçük orta boy işletmelere (KOBİ) yönelik hazırlanan strateji ve eylem planında KOBİ'lerin teknoloji ve bilişim kullanımını artırmasına yönelik önerilerden yola çıkan FİNS Bilişim KOBİ'lerin de rahatlıkla sahip olabileceği Docsvault Doküman Yönetim Sistemi'ni ilk defa Türkçe olarak pazara sundu.

Docsvault Small Business Edition, küçük ve orta boy işletmelerin daha iyi organize olabilmelerini, daha güvenli, daha sade ve daha verimli olmalarını sağlıyor. Kullanımı kolay arayüzlere sahip olan Docsvault, çok kullanıcılı doküman yönetimi yazılımı deneyimini kullanıcılara sunuyor.

KOBİ BÜTÇESİNE GÖRE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ

FİNS Bilişim Ürün Müdürü Ayşegül Batmaz, KOBİ'leri küçük bütçelerle doküman yönetim sistemi sahibi yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Batmaz, "Docsvault, standart belge yönetim özelliklerinin yanı sıra ofisleri tamamen kağıtsız bir ortama dönüştürmek için gerekli olan tüm araçlara sahip. Docsvault, basit işlevleri, uygun fiyatı, benzersiz özellikleri ve verimliliği artırması ile öne çıkan bir yazılım olacak" dedi.

Docsvault ile Döküman Yönetim Sistemi Olmayan Firma Kalmayacak

KOBİ'ler için en önemli sıkıntıların başında karmaşık yazılımların kullanımındaki zorluk olduğunu ifade eden Batmaz, Docsvault'un günlük kullanıcı mantığıyla hazırlanmasının KOBİ'lere önemli bir kolaylık sağlayacağını belirtti. Batmaz, "Docsvault, Windows Explorer tipi sürükle - bırak arayüzü ile sadece kullanımı değil aynı zamanda öğrenmesi de kolaydır. Docsvault ile Doküman Yönetim Yazılımını kullanmayı öğrenmek ve alışmak için geçecek olan boş zamandan kurtulmuş olursunuz" şeklinde konuştu.

15 BİN LİRA YANLIŞ BELGE YÖNETİMİ YÜZÜNDEN ÇÖPE GİDİYOR

Forbes ASAP dergisine göre bir personelin yılda ortalama 150 saatini bilgi araştırmaya harcadığını aktaran Batmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şimdi bu personelin saatlik ücretinin en azından 5 TL olduğunu varsayalım. Bu da yılda 750 TL'nin bilgi araştırmak için kaybedildiğini gösteriyor. Küçük ve orta ölçekli bir işletmenin ortalama 20 kişiden oluştuğunu varsayarsak yılda yaklaşık 15 bin TL yanlış belge yönetimi yüzünden çöpe gidiyor demektir."

Docsvault uygulanmasının yalnızca para tasarrufu sağlamadığının altını çizen Batmaz, "Aynı zamanda organize edilmemiş dosya ve belgelerin yol açacağı kaosu önler. Bu yapılandırılmamış verilerin hiçbir değeri yokmuş gibi gelmesin, aslında bu yapılandırılmamış veriler işinizin temelini oluşturur. Fakat bu verileri sizin için en iyi şekilde organize ederek yönetir ve güvenliğini sağlayarak onları daha erişilebilir ve güvenli yapar ve siz de verilerinizin değerini artırabilirsiniz" dedi.

NEDEN DOCSVAULT KULLANMALIYIM?

Kullanılması, öğrenilmesi çok kolay ve Türkçe arayüze sahip
Belgelerinizin güvenliğini sağlamış olursunuz
Ofiste kağıt masraflarınız büyük ölçüde azalır
Kimlerin hangi belgelere erişeceğine siz karar verirsiniz
Kullanıcılara iş görevleri atayabilirsiniz
Aradığınız belgeye saniyeler içinde ulaşabilirsiniz
Kim hangi belgede ne işlem yapmış izleyebilirsiniz
Ve daha bir çok özelliği ile dökümanlarınızı tam manasıyla yönetirsiniz.