Bir kaç saniyede açılan PC'ler yolda



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
06.10.2010

Hızla geliştirilen UEFI teknolojisi sayesinde bilgisayarlar birkaç saniyede açılabilecek.

Bir kaç saniyede açılan PC\ ler yoldaÖnümüzdeki yıl alacağınız yeni bilgisayarın sadece birkaç saniyede açılması mümkün olabilecek. PC'lerin açılışını yöneten BIOS'un yerini almak üzere geliştirilen UEFI (Birleşik Genişletilebilir Aygıt Yazılımı Arayüzü), bilgisayar açılışını büyük oranda hızlandıracak. UEFI çalışma grubunda bulunan Mark Doran, 1979'den bu yana kullanılan BIOS'un aslında basit PC sistemleri düşünülerek geliştirildiğini söylüyor.

"BIOS'un geliştiricileri de bu sistemin hâlâ kullanılır olmasını ve iyi çalışmasını hayretle karşılıyorlar."

UEFI'nin modern bilgisayarların ihtiyaçlarını karşılyacak şekilde geliştirildiğini belirten Mark Doran, kullanıcılara yansıyacak en büyük ve en bariz faydanın bilgisayarların açılış hızındaki artış olacağını söylüyor:

"Şu anki bilgisayarlarda işletim sisteminin logosu gözükene kadar 25-30 saniye geçiyor ancak UEFI ile bu süre birkaç saniyeye kadar düşüyor. Şu an açılış hızı (boot speed) terimi çerçevesinde anında açılma derecesine gelemedik ama geleneksel BIOS'dan çok daha iyi bir durumdayız ve her geçen gün hızlanıyoruz."

Bilgisayarın açılışının hızlanması biz kullanıcılar için her zaman iyi olmuştur. Bakalım UEFI projesi sabırsız bilgisayar kullanıcılarını ne kadar tatmin edecek.