Apple, akıllı bisiklet üretecek



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
09.08.2010

Elektronik ürünleri ile tanıdığımız Apple bu sefer farklı bir ürünün patentini aldı: Akıllı Bisiklet

Apple  dan akıllı bisiklet

iPhone, iPod ve iPad ürünleri ile yıldızı parlayan Apple bu sefer farklı bir ürün için patent aldı: The Smart Bike (Akıllı bisiklet)
Apple'ın patentlerini tanıtan Patentlyapple.com sitesinde akıllı bisiklet patentinin çizimleri de bulunuyor. Patent metnine göre çeşitli cihazların bağlanabileceği bu akıllı bisikletin ilginç özellikleri bulunuyor:

  • Sistem; algılayıcı, ekran ve elektronik cihaz (iPod ya da iPhone) barındırabilir.
  • Nike+iPod programında olduğu gibi kullanıcı rotasını harita üzerinde belirleyebilir ya da belli bir zorluk derecesi arıyorsa diğer kullanıcıların rotalarına bakabilir.

    Apple  dan akıllı bisiklet

  • Algılayıcılar, ekran ve el ektronik araç GPRS, CDMA, EV-DO, EDGE, 3GSM, DECT, IS-136/TDMA, iDen, LTE vb.yi kapsayan iletişim ağı üzerinden birbirleriyle iletişim kurabilir.
  • Algılayıcılar, bisikletin kullanımıyla ilgili her türlü uygun metrik veriyi tespit edebilir. Örneğin: hız, hızlanma, mesafe, eğim, yükseklik, tork, güç üretimi, ritm, vites ayarları, kalp ritmi, yakılan kalori miktarı, hava durumu ve sıcaklık

Apple  dan akıllı bisiklet

  • iPhone ya da iPod otomatik olarak ya da kullanıcı girişine bağlı olarak video ve ses kaydı yapabilir, gidilen rotaya dair fotoğraflar çekebilir ve yayımlamaya hazır coğrafi etiketler oluşturabilir.

    Apple  dan akıllı bisiklet

Apple bu yeni akıllı bisiklet tasarımının henüz resmi bir adı yok ama adı iBike olursa kimse şaşırmaz.