Afganistan'dan Brezilya'ya: Call of Duty Modern Warfare 2 (Video)



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
28.01.2010

"Call of Duty: Modern Warfare 2" tüm zamanların en iyi oyun satışını gerçekleştirdi.

Afganistan dan Brezilya ya: Call of Duty Modern Warfare 2

10 Kasım'da kullanıcılara sunulmadan bir hafta önce Londra'da galası yapılan oyun önsatış rakamlarından da beklendiği üzere çok büyük bir satış rakamına ulaştı ve bu alandaki rekoru ele geçirdi.

Amazon.com, Modern Warfare önsipariş sayısının önceki rekorun sahibi Grand Theft Auto IV (GTA IV) oyununa gelen siparişten %50 daha fazla olduğunu açıklamıştı. Bir diğer büyük online alışveriş sitesi olan play.com ise oyun piyasaya çıkmadan önce Modern Warfare'in dakika başına 150'den fazla önsipariş aldığını belirtmişti (Tabi umarız siparişleri birbirine karıştırmamışlardır.)

Önsipariş sayısındaki bu rekor, asıl satış rakamlarına da yansıdı ve MW 2 üreticisi Activision Blizzard'ın yaptığı açıklamaya göre; piyasaya çıkışından sonraki 24 saat içinde Kuzey Amerika ve İngiltere satışlarından 310 milyon dolar gelir elde edildi. Bu iki bölgedeki toplam satış 5 milyon adete yaklaşırken diğer bölgelerdeki satış rakamının önümüzdeki günlerde duyurulacağı belirtildi.

Activision oyunun satış fiyatını 60 USD olarak belirlemişti. Oyun; Windows PC, Xbox 360 ve Sony PlayStation 3 konsollarında oynanabiliyor.

Oyunseverler Call of Duty Modern Warfare 2'de Afganistan'da başlayan maceralarına 50 Cent ve Eminem gibi ünlü şarkıcılar eşliğinde Rusya, Brezilya ve dünyanın değişik bölgelerinde devam edecekler.

Oyunla ilgili ayrıntılı bilgiyi buraya tıklayarak edinebilirsiniz.

Call of Duty Modern Warfare 2 trailer: