Adobe Reader ve Flash'ta güvenlik açıkları



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
07.06.2010

Adobe yaptığı açıklamada hackerlar tarafından kullanılmakta olan yeni güvenlik açıkları bulunduğunu belirtti.

Adobe geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Adobe Reader 9.x, Acrobat 9.x ve Flash 9.x ve 10.x sürümlerini etkileyen ve aktif olarak hackerlar tarafından kullanılan güvenlik açıkları tespit edildiğiniz açıkladı. Açık uygulamaların Windows, Linux ve Mac OS X sürümlerini etkiliyor. Açık, saldırganların hedef aldıkları bilgisayarlarda istedikleri kodu çalıştırmalarına izin veriyor ve kritik olarak sınıflandırılmış.

Adobe şu ana kadar güvenlik açıkları için çözüm yayınlamış değil. Adobe Reader 8.x sürümleri ve Flash'ın 10.1 betası açıklardan muzdarip değil. Kullanıcıların şu anda güvenlik açıklarından korunmak için bu sürümleri kullanmak dışında bir seçenekleri yok.

Windows altında Adobe Reader ve Acrobat'ın bir parçası olarak gelen authplay.dll dosyasını kaldırmak güvenlik açığının PDF dosyaları aracılığıyla kullanılmasını engelliyor ancak, içine Flash dosyası gömülmüş PDF dosyalarında uygulamaların çökmesine yol açıyor.

Adobe Flash Beta'yı Internet Explorer için buradan, Windows altında diğer tarayıcılar için buradan, Mac OS X için buradan indirebilirsiniz.

Adobe Reader 8.x sürümünü Türkçe olarak buradan, İngilizce olarak buradan indirebilirsiniz.